Thursday, 27 March 2014

REVIEW SHAKLEE.. The Best Ever Supplements

Assalamualaikum semuanya...

Lama kita tak jumpa kan kat arena penulisan blog nie... yeahh.. I am busy with my life.... kerja.. lots of activities... macam-macam lagi... dan dalam tempoh ini jugak, banyak yang telah berlaku.... 

First of all, sebelum aku mulakan entry aku kali nie, pastinya ketika ini negara kita digemparkan dengan kejadian MH370, semuanya masih dalam siasatan dan usaha mencari dan menyelamat masih giat dijalankan, rasanya tidak perlulah aku komen tentang semua itu kerana aku bukan pakar dalam bidang ini, namun sebagai rakyat Malaysia, marilah kita bersama-sama mendoakan yang terbaiik buat mereka semua... berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya.... #PrayForMH370...

Ok.. back to our story for today... kali nie aku nak bercerita tentang kebaikan supplemen Shaklee nie.. aku baru cuba ambil suipplement ni sejak sebulan lalu, and alhamdulillah, so far dah ada kesan-kesan positif.


Sebenarnya, kalo korang nak tahu, Shaklee nie ada pelbagai jenis vitamin dan makanan tambahan ya... Dan ramai orang punya assumption, Shaklee nie mahal..dulu aku pun ada tanggapan sebegitu.. sebenarnya tidak tau u ollsss.. harganya sangat affordable, and tak semahal yang dijangka.. ada lah few of the products yang mahal sikit, tapi kalau berbaloi untuk kesihatan, apa salahnya.. plus pil Shaklee nie tahan untuk sebulan dua... so... nampak kan penjimatan disitu....

Aku mulalah nak makan vitamin nie sejak-sejak.. ermmm sejak-sejak dah ada ura-ura nak mendirikan masjid lerr... ahaha... alhamdulillah u olls.. bila tarikhnya, insyaallah akan diumumkan nanti, amboi bajet ko artis ke.. sampai nak announce2..ahahah.... ye lah... mesti lah nak badan nie sihat, kulit cantik dan sebagainya kan... memandangkan sahabat baik sendiri ada jual Shaklee, so dia la yang jadi my penasihat plus perunding kesihatan dan kecantikan gituhhh.. kelas ko kak Lieza.... hehehe....

okey... ni la set yang i olls ambil ya.... B complex, Vita-Lea dan Vita C-Plus. Nak tahu apa khasiat-khasiat nya? Jom baca jap...

Apakah kepentingan B Complex terhadap tubuh kita?

  • Membantu untuk mengekalkan tisu otak yang sihat, saraf, kulit, mata, rambut, hati dan mulut, serta otot di dalam saluran usus gastro.
  • Terlibat dalam penghasilan tenaga dan berguna untuk kemurungan dan stress. Ia adalah nutrien anti-tekanan.
  • Diperlukan untuk pembentukan darah, dengan itu, ia membantu mencegah anemia.
  • Membantu untuk mengelakkan sawan, epilepsi, dan membantu mengatasi keletihan dan ketagihan makanan.
  • Membina rambut yang sihat dan mencegah uban.
  • Membantu dalam merawat alergi, menyembuhkan luka, mengawal penyakit jantung, hiperaktif,
  • Membina tindak balas imun, mencegah kemandulan, masalah haid, multiple sclerosis, gangguan saraf, skizofrenia, membantu fungsi seksual , kesukaran penglihatan, masalah kehilangan berat badan, dan melindungi terhadap keracunan plumbum.

Diambil sebiji setiap hari.... senang kan demi nilai kesihatan itu...

Kedua.... Vita-Lea... 

Apa itu Vita-Lea?

Merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka & lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin & mineral kritikal dalam jumlah yg seimbang utk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata & sistem imun dalam jangka masa panjang.
~ 2 kali lebih antioksidan utk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada 
radikal bebas.
~ 2 kali lebih kalsium utk pembinaan tulang.
~ 2 kali lebih magnesium utk mengekalkan rentak jantung, otot & fungsi saraf.
~ 2 kali lebih Beta karotena utk membentuk vitamin A yg lebih biopotent.
~ 3 kali lebih selenium utk melindungi paru-paru, kolon & prostat.
~ 3 kali lebih vitamin K utk menyokong proses pembinaan tulang.

~ 6 kali lebih boron utk menyokong kesihatan tulang.
~ 10 kali lebih Biotin yg menyokong proses pengeluaran tenaga.

Yang ni kita makan 2 biji setiap hari....

Dan..yang akhir sekali...aku ambil Vita C-Plus... haa... mana-mana yang cantik tu.. nak awet muda.. nak kulit gebas gebus... nak sihat taknak memanjang demam, meh rawat dalaman kita dengan Vita C-Plus nie...

Khasiat Vita C-Plus :

  • - Merangsang pembentukan collagen yang merupakan sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka, dan tulang rawan
  • - Memperbaiki simptom pendarahan seperti gusi berdarah, lebam dikulit, ruam, etc.
  • -Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik
  • -membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman
  •  membantu meningkatkan sistem imun
  •  membantu mengurangkan symptom flu dan selsema
  •  merangsang pengeluaran T-cells yang membantu melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita
  •  membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan, menyekat pembentukan pigmen
  •  membantu memperbaiki masalah insomnia, stress
  •  membantu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah

APA KESANNYA PADA DIRIKU?

Yea..mesti korang nak tahu apa kesannya pada aku kan... and dalam tempoh menghampiri sebulan pengambilan supplemen Shaklee ini secara berterusan, tak kan lah dah gebas-gebus dan macam-macam lagi kan... tapi so far alhamdulillah... rasa lebih sihat, lebih kuat, dan kulit muka pun da terasa licin... (aku memang tak de masalah kulit yang kronik), but now jerawat susah nak tumbuh, kulit dah jarang mengelupas... even few days before period pun, jerawat tetap tak tumbuh...kalau sebelum nie, mesti jerawat tumbuh juga sebiji dua sebelum period... so nampak kan? Sedikit demi sedikit perubahan sudah melanda diriku... ohhh gembiranya rasa... 

Seperkara lagi... proses pembuangan atau perkumuhan juga lancar sejak adanya Shaklee nie... dan masa datang bulan hari tu, walau aku kena sakit kepala yang maha dahsyat, tapi darah keluar dengan lebih banyak, mula-mula takut jugak coz my period always normal, tapi kali ni lebih banyak dari biasa, but its ok lah kan, nampak tak yang badan aku nie ibarat lubuk penyakit, mujur cepat sedar, now rasa lebih segar dan sihat, alhamdulillah...

Terima kasih diucapkan buat my Kak Lieza yang syorkan produk ini.. memang terbaik... korang yang ingin mencuba, boleh lah hubungi beliau sendiri atau mana-mana agen berdaftar Shaklee... ceh aku nie dah cam buat iklan lak... btw, iklan ini tidak berbayar ya...

Korang boleh lah add dia kat Facebook ya.. nie Facebook dia... Add jangan tak add... add untuk kebaikan, pe salahnya kan...




Again and again... I am convincing u olls... try lah produk ini, okey...

Seriously.. berbaloi-baloi... aku pun akan tambah lagi dos pengambilan Shaklee lepas nie.. namapun nak gebas-gebus u ollss.....

P/S : To haters, awak teruskan je baca ceritera cantik saya nie ya.... awak tak nak cantik, sudah..tapi jangan busy body hal saya... saya tak nak jadi cam awak tau... saya nak jaga luar dalam, bior mantop.... huhu... 

K kawan-kawan semua, till we meet again...

 Jom Cantik Dan Sihat Sama-Sama.....



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...