Tuesday, 8 April 2014

Cerita di Sepang International Circuit : Formula One Qualifying 2014

Salam semuaanya... time to update my blog....

Ini cerita 2 minggu lepas... actually ia nya tak dirancang pun... tiba-tiba kawan call and ajak ke Formula One... pe lagi.. dapat tiket grandstand lagi...ibarat pucuk dicita ulam mendatang..twrus kami setuju...ye lah..sape tak nak pergi tengok F1and duduk kat grandstand gituhh.. tahun lepas kami duduk kat Hillstand je..ini tahun ada upgrade sikit.ll ke grandstand kita..oyeahhh.... 

Aku, encik hero hati, Khalis dan Adam bertolak seawal jam 9 pagi ke Sepang International Circuit... semangat hokeyy.... so cam biasa, pada yang biasa pergi, pastinya tahu akan ada banyak booth2 disediakan... nak bergambar dengan gadis litar ke... itu pasti lah kan kan kan...


Nah.. 5 gadis litar I bagi kat U sayang... sporting kan? Ahahaha pe de hal...



Budak berdua ni pun nak jugak hahaha...


Kita amik pic dengan kereta je lah... sebab tak de lelaki litar ahahaha...

Sambil cuci mata tengok gadis litar dan produk-produk setiap barangan kereta kita selfie2 lah sebelum masuk ke Grandstand Seat.



Sebenarnya kalau korang nak tahu, ada banyak race sepanjang qualifying day nie... bukan setakat qualifying untuk Formula One semata.. ada race Malaysia Super Series dan Peugeot Car Race... kira berbaloi lah dan puas lah dengar bunyi derumn enjin mengaum..cewahhh... hanya mereka yang berjiwa kelajuan yang faham semua nie heheheh..

Sementara tunggu rce bermula..kita selfie jap..bukti tau nie..duduk grandstand...ahahaha..




Pastinya momen terindah di grandstand ini akan kami abadikan selamanya...thanks Khalis yang offer dan bawa kami ke sini...
Best kan?

Untuk pengetahuan korang, makan n minum kat sini mahal sket..biasalah... air mineral pun rm3 to rm5.. makanan macam fast food pun lebih mahal dari biasa... satay 5 cucuk rm20 kalau tak silap... so siapa-siapa yang ke F1 dan sebagainya, memang dinasihatkan lah korang bawa duit lebih ya... lagipun outside food are strictly not allowed....


Makan sandwich ye bang? Ammmmm..... sedapppp....

Sepanjang hari tu, kami disajikan dengan race dari kereta Peugeot dan ada juga sesi latihan kereta-kereta F1.. and the best part is, hujan turun dengan lebat pada sebelah petang sehingga memaksa sesi kelayakan terpksa ditangguh seketika... 

Finally hujan berhenti... and tahukah korang, memang ohsem sesangat bila kereta dipandu laju sambil bunyi enjin mengaum ditemani desiran air yang merecik di litar... awww best lah..... layannnn.....



Phewwwww!!!

Begitulah cerita sepanjang F1 Qualifying... memang best and ohsem!

Harap2 next year dapat pergi lagi... Looking forward untuk tahun nie nak pergi Moto GP dan few races lain.... ngeeee!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...