Wednesday, 24 April 2013

RAHSIA Kecantikan & Penjagaan Luaran Dalaman Saya... SAFI RANIA GOLD + PMC CREAM + JUS PERAWAN D'HERBS GOLD

Hai... Hai..!

Bertemu kita sekali lagi yea kawan-kawan semua... Kali ini aku tak nak cerita sal apa-apa aktiviti aku berjalan horaaa horeyyy sana sini.. Entri kali nie special sket sebab aku nak bercerita tentang produk-produk kecantikan yang telah aku gunakan selama ini dan keberkesanannya... 

Okey, mula-mula sekali kita mulakan dengan set penjagaan muka yang aku gunakan. Aku menggunakan satu set penjagaan muka jenama Safi Rania Gold. Al maklumlah umur pun dah tak berpaa nak remaja sangat (walau muka still nampak muda remaja, whoahahahaha perasan lebey!).. So adalah di sarankan memulakan penjagaan kulit sebaiknya, supaya tidak kedut sana sini dan tampak tua sebelum tiba masanya. 


Fist of all, aku menggunakan pencuci mukanya.. Aku pilih PEMBERSIH WAJAH LEMBAPAN MENDALAM.

Haa ni dia produknya.. Memang bagus, bau pun wangi malah korang akan rasa kulit lembap dan terasa segar selepas mencuci muka dengannya.

Selepas itu mcm biasalah, kita akan meggunakan Toner untuk membuang lebihan minyak dan kotoran serta menutup pori-pori kulit yang terbuka. Simple, nie semua orang pun tahu...

Aku juga menggunakan Serum keluaran Safi Rania Gold nie. Memang bagus sebab ia membuatkan kulit kita lembap dan ia juga memperbaiki struktur kulit kita. So far, itulah perkembangan yang aku lihat sendiri pada kulit aku. Yang penting kulit dah tak berminyak lagi, sebab aku mempunyai masalah kulit mudah berminyak terutama di ruang Zon T.

Selepas menggunakan serum, baharulah disapukan pula Krim Pelembap Siang (untuk siang hari) dan Krim pelembap Malam (untuk malam hari). Kedua-dua krim ini pun bagus. Terutama bila aku sapukan Krim Pelembap Malam sebelum tidur, keesokannya apabila bangun dari tidur, kulit lebih anjal dan lembut sahaja. Best kan?



Krim Pelembap Malam ini akan merawat kulit kita dari dalam semasa kita sedang tidur. Korang amalkan lah selalu, Insyaallah korang akan dapat merasakan perubahannya.


Yang ini pula Eye Contour Cream dari Safi Rania Gold. Terus terang aku nyatakan di sini, inilah satu-satunya produk rawatan mata yang paling berkesan buat aku. Aku dah cuba macam-macam produk untuk menghilangkan lingkaran hitam di bawah mata tapi semuanya menemui kegagalan. Tapi sejak menggunakan Safi Rania Gold Eye Contour Cream ini, lingkaran hitam bawah mata semakin berkurangan.. Memang aku happy lah... Dalam 2 minggu memang dah nampak lingkaran hitam semakin berkurangan. Ingat ayat aku nie..'berkurangan'... bukan hilang terus tau... So, aku memang akan meneruskan penggunaan produk-produk dari Safi Rania Gold nie. Sebab ia terbukti berkesan buat aku... Hehe...

Seterusnya pula, aku nak cerita dengan korang yang aku ada juga membeli Krim Malam Pure Marine Collagen. Krim nie dijual oleh seorang akak nie di facebook... Ia 100% dibuat dari rumpai laut asli dan tiada campuran bahan kimia langsung. 

Dan apa yang aku ingin kongsikan di sini, krim nie memang sangat-sangat bagus dan berkesan. Aku beli 2, satu untuk aku, satu untuk si dia. Apa yang aku boleh komen is, wajah si dia yang penuh jeragat dan bekas-bekas chicken pox, mula hilang beransur-ansur. Si dia mengalami masalah kulit berminyak yang amat kritikal, but selepas penggunaan Krim Malam Pure Marine Collagen ini, minyak semakin berkurangan. Malah bahagian kulit di tepi hidung mula bersih. Alhamdulillah kan.... And as for me pula, aku tidak mempunyai sebarang masalah kritikal pada kulit namun hasil pemakaian Krim Malam Pure Marine Collagen ini membuatkan kulit kita merasa tegang dan lembap sentiasa. Let say ada satu hari tu, sebiji jerawat tumbuh di muka aku, dan aku terus menyapu krim ini pada sebelah malamnya. Amazing, keesokan paginya jerawat hilang sebegitu sahaja.. Hebat kan? So kawan-kawan semua, apa lagi yang korang tunggu.. cepat-cepat beli okey....

Ini link Facebook Kak Yatie yang menjual produk tersebut. A very friendly sister too... KLIK SINI.



Ini wajah si dia sebelum ini... Handsome tapi banyak bekas jerawat and chicken pox, dan sangat oily juga, al maklumlah namapun lelaki, mana lah menitikberatkan sangat penjagaan kulit wajah nie...



Ni jerr latest pic yg aku ada but korang leh nampak sendiri kan, parut semakin BERKURANGAN.... Dan tak lah nampak oily sangat walau dia berpanas... Kalau sebelum nie, hurmm pantang berpanas sket, hancur dah muka..... So thumbs up to these homemade product.

Last but not least, sebagai perempuan, kita perlu menjaga dalaman kita juga. Tak guna kalau luaran saja yang di titikberatkan, bagi yang berkemampuan, apa salahnya ambil supplement untuk kesegaran dan kesihatan dalaman badan kita. Satu lagi produk yang aku mahu rekemen disini iatu D'HERBS JUS PERAWAN GOLD.



Khasiat Juice Perawan D'Herbs : 
Merawat masalah keputihan & haid yang tidak teratur. 
Menaikkan tulang punggung & payudara wanita agar lebih montok & anjal. 
Menyuburkan rahim & peranakkan wanita ( baik untuk wanita yang sukar mendapatkan zuriat). 
Menegang & mencerahkan kulit. 
Melambatkan proses monopous. 
Memberikan tenaga dalaman wanita. 
Meningkatkan sistem imunisasi. 
Mengurangkan senggugut. 
Menambahkan keinginan seksual wanita & mengeratkan hubungan suami isteri 
Sesuai untuk gadis & wanita yang sudah berumahtangga. 



Kandungan Juice Perawan D’Herbs :

Kacip Fatimah, Manjakani, Pueraria Mirifica, Acai Berry, Kurma, Madu, Roselle, Delima, Kolagen & Air Bertapis.

Cara penggunaan Juice Perawan D’Herbs:
1) Ambil 2 sudu setiap pagi & malam. Minum banyak air putih.
2) Tidak digalakkan bagi wanita yang sedang mengandung & ketika dalam haid.
3) Simpan di tempat sejuk selepas dibuka.



Testimonial dari aku :

Produk D'HERBS ini memang bagus, terutama dalam merawat masalah keputihan, yea lah kita nie kaum wanita, kalau ada keputihan kenalah rawat dan cegah ia dari lebih teruk kerana masalah keputihan juga boleh menjadi kronik dan menyerang sistem peranakan kita. Malah dalam kes yang lebih teruk, seseorang itu boleh mandul atau mengalami kesukaran hamil hanya kerana masalah keputihan yang asalnya dianggap remeh. Selepas menggunakan produk ini, masalah keputihan terus hilang, malah aku juga merasa lebih sihat dan cergas tubuh badan. Selain dari itu, minuman Juice Perawan D'HERBS ini juga mampu menegangkan kembali punggung dan payudara kita kerana kandungan Pueraria Mirifica yang terdapat didalam minuman ini. Malah selera makan juga lebih terkawal dan tiada lagi masalah sembelit. So, boleh lah aku maintainkan sahaja badan dan berat badanku.

Yeahhh.. itulah produk kecantikan yang aku ambil demi kecantikan dan kesihatan diri... Tapi kalau dah nama pun beauty freak, mesti ada lagi produk yang sedang bermain-main dalam fikiran untuk dicuba kan? Yeahh.. 10 markah... 

Perancangan aku dalam masa terdekat ini ialah aku mhu cuba produk Aura White. Nak biar gebu lagi. Dan keduanya is produk collagen keluaran Rita Rudaini iaitu RS Collagen. Insyaallah aku akan mencuba dalam masa terdekat ini sebagai makanan tambahan untuk kecantikan dan kesihatan kulit pula... Lepas tu aku akan buat testimoni lagi yea.. harap-harap berkesan hendaknya...

I WANT TO BE BEAUTIFUL AND STAY BEAUTIFUL ALWAYS. Aku sangat kagum dengan artis-artis dan mereka-mereka yang cuma insan biasa (bukan siapa-siapa, tak glamour pun), tetapi tetap sentiasa kelihatan cantik, gebu, mulus dan sebagainya. Dan aku mahu menjadi sebahagian daripada mereka satu hari nanti. Insyaallah.

Oh ya... last but not least, jangan lupa 'cantikkan' hati dan dalaman kita juga, barulah kecantikan itu benar-benar terserlah... Luar dan dalam. Selamat mencuba!




Sunday, 21 April 2013

Birthday Celebration Pejal, Little Tasha, Syakirah & Danish @ Teratak Angah Chalet, Kemensah

Hi semua... Yeahh entri kali ini adalah berkenaan kejadian yang berlaku semalam, Sabtu, 20 April 2012, bertempat di Teratak Angah Chalet, Kemensah, Kuala Lumpur. Apa ada di sini? Apa yang berlaku? Nak tahu? Kena baca entri ini sampai habis okey... 

Actually pada hari tersebut, ada sambutan hari jadi salah seorang rakan PPOC kami juga iaitu Mr Faizal atau nama glamournya Pejal. Kiranya, ada makan-makan dan mandi manda lah di sini. Sesi BBQ juga dan senang cakap, sesi enjoy puas-puas lah.

Ini first time aku ke sini. Kalau korang nak tahu lokasi tempat ini, ia terletak di kawasan Zoo Negara tapi bukan lah masuk ke dalam Zoo Negara tu. Zoo Negara tu kira cam landmark lah untuk korang yang mahu ke sini. So, jangan ingat kat KL kita tak boleh mandi sungai tau... Hehe... So pada yang mahu bercuti tetapi kesuntukan masa, bolehlah ke Teratak Angah Chalet ini untuk membebaskan diri dari tekanan dan hiruk pikuk kotaraya. Haha iklan lah pulak...

Ok lah, mari aku tunjukkan pada korang semua keindahan Teratak Angah Chalet ini.


Kami tiba awal sekitar jam 9 pagi. Haa tengok tu, ni tempat mandi sungai dan sungai ini dikelilingi dengan chalet yang boleh kita sewa untuk keluarga dan rakan-rakan beristirahat di dalamnya. Malah disediakan juga pondok kecil dan peralatan untuk BBQ.


Yang kat sini cetek airnya... Safe for kids lah, kalau aku yang main kat sini, alamatnya macam baring atas lantai je lah haha... Tu my dear tengah say hai kat korang semua... Sejuk air tu katanya.. memang best....


Oh ya.. lupa nak beritahu korang semua. Tema parti pada semalam hari adalah semua berpakaian jersi bola kegemaran masing-masing. Nie aku da siap-siap snap pic aku sebelum ke lokasi kejadian. I am Manchester United's die hard fan hahaha.. Glory Gloy Manchester United!


Seperti yang aku beritahu tadi, tu dia tempat BBQ.


Shariz dengan jersi Spain nya... Tapi katanya peminat Man Utd.


Masing-masing bergambar dengan jersi bola masing-masing.


Masa untuk makan-makan... Sedap-sedap semuanya. Especially mee hoon goreng dan sambal sotong. Sandwich telur dan sandwich sardin pun lazat tak terkata... 


Zira, wife Pejal dan Zizan tengah siap-siapkan kek untuk acara pemotongan kek. Tapi belum apa-apa lagi kek da siap kena tepung.. Aiyakkk geng-geng ni semua tak sabar nak main tepung rupanya....




Finally, dah kena tepung pun... And semua yang hadir memang jadi mangsa tepung lah... Hahaha...


The girls... Muka puas kena tepung... Aku siap da berendam dalam sungai sebab nak hilangkan kesan-kesan tepung tu haha...

Menunggu ayam-ayam BBQ siap dimasak... Memang sedap....






Masa untuk bermandi-manda dan bersuka ria. Di sini selain aktiviti mandi-manda di sungai, korang boleh juga mencuba aktiviti gayut Tarzan tu.










Ini pula sesi pemotongan kek bagi anak-anak geng PPOC yang menyambut birthday mereka pada sekitar April ini juga... Meriah dengan kek lah kali nie... Kek semua sedap-sedap sebab dah nama pun kek dari Secret Recipe kan.. Apapun banner tuk birthday Tasha dan Syakirah tu memang best.. Last but not least, diucapkan Selamat Hari lahir buat adik Tasya, Syakirah dan Danish.


Ini pula bila bapa pada 2 puteri yang menyambut hari lahir mereka tetapi diapula yang kena tepung ya.. Haha jangan marah yea, gurau-gurau, nak tepungkan budak-budak, tak sampai hati pulak, so ayahnya lah jadi galang ganti.

So, ini sahajalah pic yang sempat aku snap. Apa yang pasti, memang best beriadah dan bergembira bersama teman-teman di sini. Best sangat dapat mandi sungai, air nya sungguh sejuk, hilang segala tekanan seketika. Akhir kata, Thanks buat Zira dan Pejal sekeluarga yang menjemput kami semua ke sambutan majlis hari lahir Pejal. Tahun depan buat lah lagi ya hehehehe....

So cam ne? Best tak tengok aktiviti kitaorang di sini? Ada rasa mahu ke sini?
OKEY.. Ini alamatnya... Teratak Angah Chalet, Jalan Kg Orang Asli Kemensah, Hulu Klang.. 



SELAMAT MENGISTIHARATKAN DIRI SEMUANYA YA!

Autoshow @ Senawang

Assalamualaikum semua.. Berusa kita kembali setelah hampir 2 minggu aku menyepi dari berceloteh. Bukan sengaja nak menyepi, tapi lappy buat hal. Ermm sedih, but now lappy aku dah pulih dari sakit, yeyyyy!

Entri kali nie adalah tentang pertandingan autoshow yang berlangsung di Senawang, Negeri Sembilan. Macam biasa, few PPOC members menyertai pertandingan ini. Pemergian aku kali ini pun tidak dirancang, pada asalnya aku dan cik abang sekadar mahu bersiar-siar bersama sahaja, but in the end ada rakan yang mengajak untuk pergi bersama, so why not....

Kami bertolak dari Kuala Lumpur ke Senawang kira-kira jam 4 petang. Autoshow tersebut berlangsung pada sebelah malam, an advantage untuk kereta-kereta yang berhias pelbagai lampu warna-warni.

Jom layan gambar...


Ini kereta geng PPOC kami iaitu Azizan Januari. Cun kan? Dia nie bertanding di bawah kategori VIP.


Ini pula milik salah seorang lagi rakan PPOC kami, Nik Joe. Juga bertanding dalam kategori VIP. Hebat-hebat semuanya...


Kereta Afifi Cobra.





Sekitar berlangsungnya kejadian pada tempoh hari. maaf, tak berapa banyak gambar kali ini...


Dan akhirnya, PPOC berjaya meraih 4 kemenangan iaitu Best Car Club Support, Best Interior, Best VIP dan Best Sticker. Tahniah semua. Proud with u guys..


Selepas itu kami sambung lepak dan minum-minum, macam biasalah di Satay Tulang Senawang. Memang tempat feveret nie. Dan sebenarnya ada surprise birthday cake gitu untuk Mr Pajeli, our Tuan Head of Region PPOC... Happy Birthday Bro.. Juga buat adik-adiknya juga yang join sekali.


Dan macam biasa, kalau dah celebrate birthday, maknanya wajib lah kena tepung yea.. Haha peace yawww! Tahniah kerana sporting dan merelakan diri hehe...

OKEY... SEKIAN! JUMPA KORANG LAGI YA!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...