Wednesday, 30 January 2013

TUTORIAL : CONVERT YOU TUBE VIDEO KEPADA MP3.

Assalamualaikum semua...

My entry for today will be just short and sweet. Hari ini aku nak share dengan korang semua cara-cara untuk convert file you tube kepada MP3. Aku discover this lesson pun semasa aku sibuk download lagu semalam. Kalau korang nak tahu, kebanyakan video lagu di You Tube boleh kita convertkan kepada MP3, tetapi bukan semua video ya, ada video yang terpelihara hak ciptanya, contohnya OST drama dan filem, atau Official Video dari artis itu sendiri. Kebiasaannya filevideo yang kita boleh convert kepada MP3 ini ialah klip-klip video yang dibuat sendiri oleh para peminat atis itu dan sebagainya.



Cara-caranya :

1) Korang buka laman web www.youtube.com macam biasa.

2) Bukan laman web ini juga. KLIK DI SINI.

3) Di laman web You Tube yang biasa korang gunakan untuk mencari lagu favourite korang tu, selepas korang play the song, di bahagian bawah tu ada woring share kan... Biasanya if korang nak share to facebook and etc, korang akan klik di situ kan. Okey di situ ada link untuk video tersebut, right? Copy paste link video itu.

4) Kemudia buka page untuk convert video tadi. Sekali lagi, ini page nya. http://www.youtube-mp3.org/

5) Paste link video yang korang da copy tadi pada ruangan kosong then klik "Convert Video".

6) Ia akan automatik convert to mp3, kemudian boleh lah korang download macam biasa dan save dalam playlist korang.


Senang kan?

Selamat Mencuba!






No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...