Tuesday, 9 October 2012

Here We Go.. GALERI PETRONAS KLCC & TAMAN KLCC..

Selesai bercerita tentang perjalanan ke I-City Shah Alam, now let me story you about our journey to KLCC... 

Sekitar petang Ahad yang lalu, we drop by to KLCC... Mulanya kami singgah di Galeri Petronas KLCC... When it comes to KLCC, if you are not in the mood of shopping, memang tak tahu nak ke mana.., Window shopping pun dah bosan kat sini, but luckily KLCC bukan sekadar tempat untuk mebeli belah.. We can learn something new here.. Kita juga boleh beriadah di sini... Haa nie da kira mcm promote KLCC plak nihh... maybe sebab tu aku suka melepak di sini eventhough if I am not doing any shopping here....

Di Galeri Petronas KLCC, di sini ia memaparkan lukisan-lukisan dari para artis tempatan.. pada yang meminati dunia sni lukis, pastinya boleh duduk lama di sini sambil memerhatikan setiap seni artistiknya... Kalau difikirkan, setiap lukisan pasti ada ceritera tersembunyi tersendirinya.... Hanya yang berminat dan mampu menilai yang boleh melihat sesuatu di dalamnya.. 

As for us... I hope its a part of learning for the children... Kami dilarang mengambil gambar2 lukisan tersebut, so tak dapat lah aku kongsikan di sini.. But there are kids section yang memaparkan lukisan anak-anak kecil tentang MERDEKA... dan turut disediakan kertas dan pen disana untuk kami menulis dan melukis sepuas-puasnya, barangkali ia satu cara untuk memupuk bakat anak-anak kecil di samping melahirkan rasa cinta terhadap negara... Okey, di sini aku kongsikan serba sedikit photoshoot kami dan apa yang dilukis dan ditulis kami di sana... :-)

Eyka tried to draw something.... jom tengokkkk...




Lukisan dari anak-anak kecil tentang MERDEKA.... Proud to look at it...



FROM US... sedikit coretan dari kami....





Yeahh SAYA ANAK MALAYSIA, LOVE MALAYSIA 4EVER.. Kat mana-manapun akan ku abadikan nama NadiAzmaN itu, kerana itu tagline kami..  Okeh stop, nie bukan post tentang CINTA, jangan lari topic hehe...



 Okey.. ini sebahagian cerita ketika di Galeri Petronas KLCC.. Credit to them sebab wujukan tempat seperti ini.... Now, masa untuk si kecik Aliya pula, yang seronok mandi-manda di Taman KLCC... Pool kat sini untuk kanak-kanak je, so anda yang dah dewasa jangan lah berangan untuk terjun dalam pool ini yea... Tolong tengok je okeyyyy hehehe....

Jom tengok aksi our very Little Aliya pula...

 Oyeyyy... nak mandi nie...



Memang ramai yang mandi manda di TAMAN KLCC nihhh...



Nie lepas dia da puas mandi.. Jom siap2 pakai baju, nak balik dah nie....



Masa untuk pulang..... 

Till we meet again... Bye2.... Insyaallah akan ada update tuk next weekend punya activity....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...