Monday, 1 October 2012

Busy.. BUSY Weekend...

Haihhhh.. I am back... Busy weekend cam biasa for the pass 2 days...

Hari Sabtu lepas lah yang paling penat, sampai sakit pinggang ku.. Plan ambil the kids and bawa picnic terpaksa dibatalkan..dorang nak exam, let them concentrate on studies dulu, lepas exam baru bawak berjalan-jalan.... So apa yang busy sangat tu....

Ok, last Saturday pagi2 lagi dah gerak ke Damansara... Pergi kelas cam biasa.. Banyak ilmu yang dikutip pada hari tersebut, Alhamdulillah... Semoga apa yang ku pelajari pada hari tersebut dapat di praktikkan dalam kerjaya ku kelak.... Amin...

After class, kami heading to Mont Kiara.. pusing2 sana, actually plannya si dia nak masuk shopping commplex tu, nak tengok wayang..sekali kat sana x de wayang dah.. so we just jalan2 around.... then terus shoot ke Mid Valley City... Hahaha... kami menonton wayang di sana... Movie Hantu Kapcai lakonan Zizan Razak, Fizz Fairuz, Neelofa dan ramai lagi... Memang lawak habis lah movie tuhh..adeyaiiii... kelakar habisss... audiences pun nampak terhibur sangat2... pecah panggung dengan gelak ketawa masing-masing.. especially my sayang lah... adeyaiii dia punyer gelak... hahahaha sekuat hati dia.... kelakar yea sayang..... So for me, filem tu memang lawak habis.. Mmg ada unsur khurafat or tahyul, and its being mentioned earlier pun di awal movie tu, so rasanya x perlu dijadikan big issue pun kan.. masing-masing da dewasa and tau membezakan apa yang baik dan apa yg buruk, dah tahu pun hukum hakam semua... So suppose tak jadi big issue lah yea.. ia sekadar hiburan semata.. Tepuk dada, tanya selera.... tanya hati anda.... :-)

After that, kami terus ke Shah Alam..berhenti makan sekejap di A&W Federal Highway.. Time for A&W... Sedapppp...lama x makan A&W... rasa cam x puas je... Sayang, nanti kita pegi lagi yea..pekena coney dog plak or the marina fish burger... nyummmm!!! papepun nie meal kitaorg tuk hari Sabtu lepas.. Thumbs Up!..



Nyum Nyum Nyumm... Erkkk.. Alhamdulillah.. :-)

Okey... lepas tuh kami terus gerak konvoi beramai-ramai with rakan-rakan PROTON PERSONA OWNERS CLUB (PPOC) ke Shah Alam.. jalan agak jem di Tol but lepas tuhh okey lah... Best konvoi ramai2 nie... syiok jerr tengok Proton Persona megah bergerak beramai-ramai in one queue... Hehe.. Setibanya di Shah Alam, kami lepak beramai-ramai di sana... masing-masing berbual-bual, aku lak bersama few of my friends and their kids... 

Then barulah kami beramai-ramai pegi makan di Seksyen 9, Shah Alam... Lepak2 cam biasa, borak2, then barulah gerak pulang ke rumah masing2... Lewat jugak sampai rumah, around 2 pagi cam tu... then apalagi zzzzzzz kroohhhh krohhhh terus lerrr...

On the next day.. AHAD... aku lebih banyak di rumah je.. tak ke mana sangat pun...kemaskan rumah and tidur.... Cuma sebelah petang je kami keluar makan then si dia singgah Zoe Zen plak.. If korang nak tahu, Zoe Zen ni tempat pasang lampu dekat kereta kita.. macam2 style kereta dapat dilihat di sana.. ada yang penuh dengan lampu keretanya.. so my sayang nie antara yang da addicted dengan all these stuffs lah... nanti bila kami ke sana lagi, I will snap photos kereta-kereta berlampu di sana.. and our car, of course... tunggu tawww....

So thats all... Cerita hujung minggu ku kali nie... Memang penat, sehingga ke hari ini pun aku masih terasa kesakitan di bahagian pinggang and belakang ku... alahai... da reput ke tulang nihhh... tapi when pergi check, dikatanya tulang ku kuat and tak bermasalah... but nape sakit sgt nih.. krakkk krakkk kruupp je bunyi nya.... adeiiiii..... tak pe lah.... Insyaallah ok nanti nie.. kena rest banyak, nanti weekend depan sambung lagi with more activities haha.....


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...