Sunday, 18 November 2012

My Beautiful Saturday @ Putrajaya

Hye semua... Bertemu kita kembali yeahh..

Okey, pada hari ini aku nak bercerita tentang Hari Sabtuku yang indah. Hehe.. Yea.. it just happen just now... Kenapa aku kata indah? Okey, baca story ku untuk kali ini yea...

Hari Sabtu yang indah.. sebab aku dapat keluar jalan-jalan dengan my sayang lah.. Alahai mcm la selama nie tak kuar jalan-jalan, tak kisah lah pe orang nak kata, pokok pangkalnya apa saja yang ku lakukan bersama-sama si dia adalah indah-indah belaka... Sebenarnya kami memulakan hari kami tanpa arah tujuan.. Haha memang selalu mcm tu pun.. Asyik-asyik tak tahu nak pergi mana.. Biasalah KL nie, da puas tawaf KL kot... sampai tak tahu nak kemana dah..

So kita orang pun memulakan perjalanan yang tanpa arah tuju itu.. Jalan sekitar KL tidak begitu sibuk pada petang itu. And guess what? Ketika kami berada di sekitar Dataran Merdeka, rupa-rupanya ada event di sana. So kami sempat snap few pic yang kami rasa quite interesting jugak. Dataran Merdeka agak full dengan tourists. 




Cuba korang tengok permainan dam gergasi yang dimainkan oleh mereka ini.. Menarik kan? So kitaorang just snap this and lepas tu terus bergegas ke Mc Donald.. Laparrrr..perut perlu diisi... Hehe..


Taraaa... tu dia lunch kitaorang tadi.. Kenyang sampai sekarang tau... :-)




And untuk pengetahuan korang, masa kitaorang pergi Mc D Jalan Pahang tu, ada Mc Cafe di dalam nya. So we bought Blueberry Cheese Cake, Mocha Cheese Cake dan Hot Cappucino nie.. Hajat nak makan masa jalan-jalan dalam kereta.. Nak aku bagi rate ke? Memandangkan aku tak minum kopi dan yang sewaktu dengannya, so I can't comment on it, tapi korang tengok je lah reaksi my sayang masa minum air tu, nampak gayanya cam sedap sangat je.. dia pun kata sedappppp.... the cake pulak.. he said Mocha Cheese Cake tu sangat sedap.. And comment from me, Blueberry Cheese Cake tu biasa-biasa je, sedap lagi Secret Recipe punya.. 


 Amikk kooo tengok tu aksi dia... Hahaha...

Selepas itu, kami ke Putrajaya. Aku sangat suka pergi Putrajaya sebab kat sini boleh lepak-lepak, suasananya pun aman damai je, selain ada banyak bangunan yang cantik-cantik. Dan untuk pengetahuan korang semua, dulu masa awal-awal perkenalan kami pun, kami pergi jalan-jalan kat Putrajaya nie. So kiranya Putarajaya nie ada nilai sentimennya yang tersendiri dalam kamus percintaan kami.. Sweet gituhh.. siap aku berangan nak amik gambar pre-wedding kat sini je, jadilah Putrajaya.. Tak kan Istanbul pulak kan haha.. Istanbul tuk honeymoon boleh lah, Insyaallah... Pheww sempat aku berangan... So macam biasa... posing puas2 dekat Putrajaya plak... Biarlah berapa banyak sekalipun koleksi gambar-gambar kami di Putrajaya tu...





















Haa.. tu diaa.. gambar kitaorang kat Putrajaya.. So that's why I called it as a beautiful Saturday.. I enjoy My Saturday... 

Selepas itu, kami bergerak ke Zoe Zen di Ampang, untuk betulkan lampu kereta dan ada perjumpaan bersama teman-teman Proton Persona Owners Club (PPOC). Then cam biasa, kami pulang ke rumah.. Penat sudahhh.... 

Okey kawan-kawan semua, nanti ku update lagi story-mory yang lain pula... Jumpa lagi yeah... Peace yaww!

1 comment:

  1. wow jln sakan ye .. :)

    http://cartiecacloset.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...